Spannend, een nieuw korfbalseizoen!

4 December 2019

Spannend, een nieuw korfbalseizoen stond weer voor de deur. Ik denk dat de ploegen van nu nog nooit zo dicht bij elkaar gelegen hebben. Het belooft dus een mooi korfballeagueseizoen te worden. Voor mij ook, een nieuw seizoen met een nieuwe club (LDODK/Rinsma Modeplein) met nieuwe mensen en nieuwe verwachtingen, Ons doel: een plekje bij de eerste vier (Play-Offs) en wie weet misschien wel meer… Inmiddels hebben we speelronde 4 achter de rug en zitten we vol in het nieuwe korfballeagueseizoen. Waarbij wij, als enige, met LDODK/Rinsma Modeplein als enige nog alle punten uit alle wedstrijden wisten te halen (8 uit 4 punten).

De openingswedstrijd bij het gepromoveerde Tempo uit Alphen aan de Rijn

We speelden de openingswedstrijd bij het gepromoveerde Tempo uit Alphen aan de Rijn. Een lastige openingswedstrijd, maar uiteindelijk wisten wij de punten mee naar Friesland te nemen. Een week later stond KZ thuis op het programma. Een ploeg, die net als ons vol voor de Play-Offs wil gaan. Het weekend ervoor wisten ze tegen titelfavoriet Top/Solar Compleet een verrassend gelijkspel eruit te slepen.

Na een gelijk opgaande eerste helft, overklasten we KZ de tweede helft en gingen er met ruime cijfers overheen. Week erna mochten wij naar DVO/Accountor. Altijd een lastige uitwedstrijd, waar ik zelf met mijn vorige club nog nooit wist te winnen. Ook hier, na weer een moeizame eerste helft, gingen we er de tweede helft met weinig moeite overheen.

De derby van het noorden

Afgelopen weekend stond de derby van het noorden op het programma tegen Dos’46. Dos’46 heeft ook hoge verwachtingen van zichzelf en willen dit jaar strijden voor één van de eerste vier plekken. Een wedstrijd waar wij met LDODK/Rinsma Modeplein de favoriet waren, maar een derby weet je dit natuurlijk nooit. Het kan alle kanten uit gaan. In een wedstrijd met veel strijd en onderlinge irritaties wisten we in de eerste helft een gaatje te slaan van 4 doelpunten. Helaas wist dos in de zoemer van de klok bij de rust nog het van 3 op het scorebord aan te tikken.

Eenmaal uit de kleedkamers kwam Dos’46 strijdend terug en op een gegeven moment stonden wij zelfs met 1 punt achter. We hebben niet opgegeven en nooit onze koppen laten hangen en doorgestreden tot het eind. Uiteindelijk wisten we hier een 24-20 overwinning uit te slepen. Voor mij was dit een extra speciale wedstrijd, aangezien mijn broer Pascal bij Dos’46 in de basis speelt en ik met mijn jongere broertje samen bij LDODK/Rinsma Modeplein in de basis speel.

4 speelrondes onderweg

We zijn nu 4 speelrondes onderweg. Komende weken staan er voor ons belangrijke speelrondes op het programma. Aankomende zondag mogen we het opnemen tegen de kampioen van vorig jaar Fortuna/Delta Logistiek opnemen. Vervolgens spelen we tegen mede Play-Off kandidaat PKC uit Papendrecht. Na deze wedstrijden weten we pas echt waar we staan.