KNKV Logo

  • 0

8 vragen voor Laurens Leeuwenhoek

20 maart 2019
8 vragen voor Laurens Leeuwenhoek

De familie van mijn vaders kant komt oorspronkelijk van Deetos (Dordrecht), de familie van mijn moeders kant van PKC. Mijn oma speelde ook voor PKC. Mijn ouders hebben elkaar leren kennen door het korfbal en zodoende is mijn vader bij PKC komen spelen. Wat heeft gemaakt dat ik nu ook voor PKC speel. Vroeger speelde ik korfbal en tennis. Maar op een gegeven moment moest ik een keuze maken voor een van beide sporten, omdat het trainen van twee sporten op hoog niveau niet meer te behappen was voor mijn ouders en mijzelf. Ik heb toen duidelijk voor korfbal gekozen omdat ik het super vind om in teamverband te sporten en ik bij tennis vond dat ik alleen maar ballen aan het rapen was in plaats van tegen een bal aan slaan.

Op welke leeftijd gooide je jouw eerste bal door de korf?

Ik was 5 jaar toen ik voor het eerst naar een korfbaltraining ben gegaan. Toen de tijd heten dat de Welpen. Voor die tijd ben ik uiteraard wel vaker op het korfbalveld geweest omdat mijn vader nog speelde en mijn oom in het eerste team van Deetos speelde.

Als wat voor soort speler zou je jezelf omschrijven?

Ik omschrijf mezelf eigenlijk nooit. Maar als ik dat zou moeten doen ben ik een speler die all-round speelt. Mijn grootste kwaliteit is inzicht in het spel en het spel verdelen. Dit verdelen doe ik meestal vanuit de korfzone waar ik als rebounder sta opgesteld. Schieten is ook een kwaliteit van mij alleen ben ik niet echt een spits die zichzelf heel makkelijk vrij speelt.

Wat is de spannendste wedstrijd die je ooit hebt gespeeld?

Er zijn meerdere spannende wedstrijden geweest, maar eigenlijk zijn alle finales die ik heb gespeeld spannende en bloedstollende wedstrijden geweest. Dit waren geen hele goede wedstrijden, maar wel heel spannend. Een finale die ik gespeeld heb is op het eind pas beslist met 1 of maximaal 2 goals verschil.

Wat is jouw mooiste goal?

Hier kan ik geen keuze in maken. Ik heb meerdere mooie doelpunten gemaakt. En ik kan me er niet een voor de geest halen die ik het mooiste vind.

Wat betekent korfbal voor je?

Korfbal betekent alles voor mij. Ik ben fulltime topsporter en mijn leven bestaat uit korfballen en daarnaast werk ik 1 dag als fysiotherapeut. Mijn hele wekelijkse invulling staat dus in het teken van korfbal.

Is er een korfballer die voor jou een grote inspiratiebron is geweest?

Voor mij is PKC altijd een inspiratiebron geweest. Dit komt omdat toen ik jong was, PKC de beste club was van allemaal en vele landstitels heeft behaald. De drie broers van Simons speelde in het eerste en dit waren alle drie stuk voor stuk geweldige atleten. Zij vormden een groot voorbeeld voor velen. Ik had ook een idool binnen PKC, maar die speelde niet in het eerste team vast. Die mocht soms mee doen. Later is mijn idool Leon Simons geweest, waar ik ook nog mee heb samen mogen spelen.

Start je, na jou carrière als korfbalspeler graag aan een carrière als trainer?

Het lijkt mij heel leuk om na mijn carrière door te gaan als trainer. Ik weet niet of ik het in mij heb, maar ik ben er wel altijd mee bezig geweest. Ik heb altijd ploegjes getraind en training gegeven om kinderen te inspireren en mijn kennis over te brengen.

Heb je nog tips die je aan korfballers mee wilt geven?

Zorg dat je plezier hebt in het spelletje korfbal. Dat je lol maakt met je teamgenoten zo dat je het leuk vind om naar de club en training te gaan. Dan hou je het mijn inziens het langste vol en haal je er ook voldoening uit. Iets wat belangrijk is als je een sport langere tijd beoefend.